Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День українського добровольця відзначили на Сколівщині

Дата: 11.03.2019 09:31
Кількість переглядів: 662

Фото без опису14  березня – День українського добровольця.  Напередодні,  10 березня, в Районному народному домі «Бескид» м.Сколе відбувся святковий концерт, приурочений Дню українського добровольця, представлений талановитими учасниками художньої самодіяльності  району. Зі словами привітань звернувся  голова райдержадміністрації Богдан Янко, подякувавши  відважним добровольцям Сколівщини за патріотизм, героїзм, силу духу та  активну життєву позицію.Фото без опису

Феномен добровольства здавна приманний  українцям, це: Запорізька Січ, Легіон Українських Січових Стрільців,  Українська Повстанська Армія, а  весною 2014 року у зв’язку з російською агресією  добровольчий рух знову відновився в Україні.

Сила духу, віра в перемогу та любов до рідної землі долучили до лав  добровольчих батальйонів і мужніх  захисників зі Сколівського району.

Фото без описуЗі  сцени  поіменні  слова подяки  землякам-добровольцям  переплітались з поетичними  уривками та пісенними композиціями.

«В числі перших довелося відчути справжній страх, біль, втрати нашим краянам: Роману Шевчику та Роману Малісевичу зі Сколе. Івану Малиняку з с.Нижнє Синьовидне, Василю Кориневичу з с.Нижня Рожанка. Цю мить мабуть не забути ніколи...

Донецький аеропорт. Серпень-грудень 2014 року. Жах і трагедія історичного значення. І тут в очі смерті дивилися наші хлопці. «Кіборги» Іван Малиняк та Іван Малісевич... Важке поранення залишило слід на здоров'ї Івана Малісевича.

Вересень 2014 року. Поблизу с. Піски свої бойові завдання виконували: Василь Кориневич, Ігор Іванищів, Петро Андріїв. Односельчани: Ігор та Петро і отримали поранення.Фото без опису

Лютий-квітень 2016 року. Авдіївка... Промзона... Один із найжорстокіших боїв довелось пережити Володимиру Собко з с.Нижнє Синьовидне, Володимиру Луцику з с.Волосянки,  Михайлу Шаламазі з смт.Верхнє Синьовидне, Ярославу Малісевичу, Ігору Іванишіву, Василю Кориневичу, Івану Подобівському з с.Тернавка.

Наслідком бою в Авдіївці є контузія наших хлопців: Івана Андріїва та Володимира Луцика. Поранено Ярослава Малісевича. Здоров'я молодих людей підірвано. А жити треба. Боротись треба. Вірити треба. Підтримувати збройні сили України треба!»

Фото без описуСеред героїв Сколівщини є і духовні наставники, військові капелани, о.Володимир Борис та о.Михайло Ульмер.

…Ми переконані, що велика Божа сила  врятує наше військо, перемога буде за нами. В це віримо ми, до цього нас закликав Великий Кобзар – Тарас Шевченко, роковини якого відзначаємо в ці дні:

«Борітеся, поборете

Вам Бог помагає.

З Вами сила, з вами правда

І воля святая»

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора