Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Парламент ухвалив законопроект щодо стимулювання розвитку сімейних ферм

Дата: 12.07.2018 09:29
Кількість переглядів: 647

Фото без опису Парламент прийняв як Закон довгоочікуваний законопроект №6490-д про зміни до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку сімейних ферм. Цим Законом пропонується:

- поширення статусу сільгосптоваровиробника на сімейні ферми, зареєстрованих як ФОП, а саме, можливість добровільної реєстрації за спрощеною системою оподаткування у 4 групі платників єдиного податку.

- передбачити можливість, протягом 10 років, пільгової сплати єдиного соціального внеску членами сімейних ферм із зарахуванням їм повного страхового стажу;

- спростити бух облік та податкову звітність для сімейних ферм;

- спростити та унормувати процедуру державної реєстрації сімейного ферм, зокрема передбачити можливість набуття ними статусу сімейного господарства.

- встановлення сплати податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї), до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.

Прийняття цього Закону створить правові, економічні та соціальні передумови легалізації сімейних фермерських господарств з набуттям статусу фізичної особи-підприємця-виробника сільськогосподарської продукції, та забезпечить їм повноцінну участь в соціально-економічному житті держави із встановленням пільгового порядку сплати єдиного соціального внеску. Також даний Закон унеможливить до 2028 року проведення контролюючими органами заходів державного нагляду у сфері господарської діяльності фізичних осіб-підприємців, віднесених до 4-ї групи платників єдиного податку, визначених у пп. 4 п. 291.4 ст. 291 Податкового Кодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора