Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Збереження української та польської історичної спадщини обговорили із Першим заступником Міністра національної оборони Польщі

Дата: 15.06.2017 09:27
Кількість переглядів: 153

Фото без описуУ середу, 14 червня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із Першим заступником Міністра національної оборони Республіки Польща Міхалом Дворчиком.

Сторони зокрема обговорили напрями співпраці для покращення обороноздатності України та наближення української армії до стандартів НАТО. Також зупинились на розслідуванні інциденту із підпалом будівлі загальноосвітньої школи у м. Мостиська у травні цього року. 

Олег Синютка подякував гостеві за чітку позицію і підтримку України владою Польщі, зокрема, під час відзначення Свята національної пам’яті у польському Перемишлі.

Під час розмови керівник області наголосив, що прояви вандалізму на території України та Польщі – провокації агресора, який прагне пересварити українців та поляків.

«На Львівщини немає жодних проявів антипольських настроїв. Ми навпаки робимо усе, щоб спільна історична пам'ять наших держав була належно вшанована», - наголосив Олег Синютка.

Із думкою голови ОДА погодився й Міхал Дворчик. Він також наголосив на важливості проведення спільних українсько-польських заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора