Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині відзначили Національне свято Французької Республіки День взяття Бастилії

Дата: 18.07.2017 09:25
Кількість переглядів: 251

Фото без опису 17 липня відбулось урочисте відзначення Національного свята Французької Республіки Дня взяття Бастилії.  Урочистості відбулись за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Ізабель Дюмон, консула Французької Республіки в Україні Марі-Елен Телуні та голови Львівської ОДА Олега Синютки. У вітальному слові очільник області наголосив на важливості співпраці українського та французького народів у європейському напрямку.

«Хочу подякувати усьому французькому народу за підтримку у боротьбі за нашу свободу, незалежність і територіальну цілісність. Угода про асоціацію, ратифікована усіма країнами Європейського Союзу і за ратифікацію якої чітку позицію завжди займала Франція, з 1 вересня вступає в дію. І я переконаний, що відтепер у кожному європейському документі обов’язково повинні бути відзначені європейські та євроатлантичні прагнення України. Окрім цього,сьогодні Львівщина є регіоном, де і громадяни і підприємці Франції відчувають себе найбільш комфортно. Наша співпраця – це нові робочі місця і можливість для українців працювати за найкращими європейським світовими стандартами», - наголосив Олег Синютка.

Готовність до співпраці висловила і Ізабель Дюмон, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні.  

«Французькі підприємства вже працюють у вашому місті, почувають себе тут добре і прагнуть розвиватися. Відзначаючи наше національне свято тут, ми прагнемо таким чином окреслити французьку присутність на рівні підприємств у вашому місті та регіоні. Те, що Україна є європейською, не викликає вже жодних сумнівів. Звичайно, деякі місцеві практики ще треба європеїзувати. Але найголовнішим є бажання Європи, прагнення змінити те, що повинно бути змінено, і перетворити сподівання на реальність», - зазначила Ізабель Дюмон. 

Довідково:

День взяття Бастилії – французьке національне свято, що відзначають щороку 14 липня. У Франції воно має назву La Fête Nationale (Національне Свято), а також  le quatorze juillet (чотирнадцяте липня). Свято знаменує щорічні роковини з нагоди взяття Бастилії14-го липня 1789 року; роковини штурму фортеці-в'язниці Бастилії є символом єдності нації та примирення усіх французів всередині конституційної монархії, що передувала Першій республіці під час французької революції. Святкування та офіційні церемонії проводяться по всій території Франції. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора