Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Живіть і працюйте в Україні, будьте причетними до її розвитку!

Дата: 17.07.2018 09:14
Кількість переглядів: 491

Доки живете на рідній землі, ви вільні у своєму виборі! Ваша цілеспрямованість, активність, знання та праця не залишаться неоціненими і неодмінно допоможуть знайти гідне місце у суспільстві. Якщо усе ж ви наважилися на закордонні заробітки, виїжджайте на законних підставах, щоби вберегти себе від тенет сучасних рабовласників і не стати жертвою торгівлі людьми. Для офіційного працевлаштування у чужій країні необхідно подбати про робочу візу. Агенція, яка надає посередницькі послуги з питань працевлаштування за кордоном, повинна мати свідоцтво про державну реєстрацію суб’єкта господарської діяльності, ліцензію, видану Міністерством соціальної політики України, та договори з підприємствами чи урядовими установами іноземної країни, де ви намірені працювати.

На сайті Міністерства соціальної політики України розміщений і щомісячно оновлюється перелік ліцензованих компаній . Перевірте, чи серед оприлюднених організацій є агенція, з якою ви співпрацюєте.

Послуги фірми-посередника повинні бути безкоштовними, окрім оплати за проїзд та оформлення документів (візовий збір). Однак не за пошук роботи! Вимагання передоплати за консультацію або пересилання документів – перші ознаки нечесного агентства.

Ви маєте право знати повну інформацію про майбутнього працедавця, графік роботи, розмір оплати праці, умови проїзду та проживання, порядок медичного та соціального страхування. Переконайтеся, що договір про працевлаштування вам абсолютно зрозумілий, коректно перекладений та нотаріально завірений.

За жодних обставин не віддавайте оригінал паспорта потенційним працедавцям чи третім особам! Прохання віддати документи для збереження – це ще один індикатор, який повинен насторожити вас щодо правомірності дій керівництва фірми.

Якщо вам трапилися недобросовісні посередники з працевлаштування чи шахраї, що працюють нелегально, повідомте про це Львівський обласний центр зайнятості, Головне управління Держпраціу Львівській області, Львівську обласну держадміністрацію або правоохоронні органи.

Приймайте рішення виважено, реально оцініть усі переваги та недоліки закордонних вояжів. Можливо, не варто ризикувати, нехтувати родинними цінностями, залишати напризволяще стареньких батьків, позбавляти батьківської любові діточок у гонитві за зеленою купюрою. Не покидайте рідного дому! Працюйте в Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора