Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 700 студентів-пільговиків отримали соціальні стипендії

Дата: 20.02.2017 09:04
Кількість переглядів: 198

Фото без описуПонад 700 студентів пільгових категорій Львівщини отримали соціальні стипендії за січень – лютий на суму 1 млн 764 тис грн. Про це повідомили в департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

За словами заступника директора департаменту Віктора Степанюка, соціальні стипендії виплачуються студентам (курсантам) навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, які не мають права на академічну стипендію. А саме:

­– дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, а також студентам (курсантам), які в період навчання залишилися без батьків;

– особам та дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

– особам, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами I або II групи;

– учасникам антитерористичної операції, та їх дітям;

– дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції та під час Революції Гідності;

– дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи.

Крім того, 8 лютого 2017 року Урядом удосконалено порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів. Зокрема, перелік осіб, які мають право на соціальні стипендії, доповнено такими категоріями: 

– діти-інваліди та особи з інвалідністю І-ІІІ групи;

– студенти із малозабезпечених сімей;

– особи, яким призначені соціальні стипендії Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей згідно з постановою Верховної Ради України.

Також прийнято рішення подовжити ще на 1 місяць перехідний період можливості звернення за призначенням студентам (курсантам) соціальної стипендії. "Якщо студент (курсант) звернеться за призначенням соціальної стипендії за місцем навчання до квітня 2017 року включно, стипендія буде призначено з 1 січня 2017 року", - пояснив Віктор Степанюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора