Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легальна зайнятість

Дата: 24.09.2018 14:31
Кількість переглядів: 685

Фото без описуВ Сколівській РФ ЛОЦЗ триває інформаційно - роз`яснювальна  робота з легалізації трудових відносин, під час якої проводяться заходи з населенням та роботодавцями щодо належного оформлення трудових відносин.Щоденно у приміщенні Сколівської РФ ЛОЦЗ проводяться  семінари на тему «Легальна зайнятість», на яких фахівці  філії розповідають безробітнім про переваги легальної зайнятості та про всі види шахрайства, які очікують при нелегальному працевлаштуванні.

Інформаційні групові послуги зорієнтовані на те, щоб допомогти безробітнім правильно підібрати роботу та не зіштовхнутись з шахрайством та несправедливим ставленням роботодавця до твоєї діяльності.

Зокрема, нещодавно в Сколівській РФ ЛОЦЗ було організовано зустріч між роботодавцями, органами влади та клієнтами служби зайнятості.

Розпочалиа даний захід Іванна Тимоцко – директор Сколівської РФ ЛОЦЗ, яка ознайомила присутніх з послугами, які надає Державна служба зайнятості, а також про стан ринку праці Сколівщини.  Заступник начальника відділу з роботодавцями Лілія Яремчук продемонструвала запрошеним актуальні вакансії на Сколівському ринку праці та ознайомила клієнтів з найкращими роботодавцями котрі гарантують офіційну зайнятість.

Про порядок укладання трудового договору, цивільно – правові угоди та контракти розповіла Ольга Сироїжко – головний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області.

Лілія Іванюк – начальник Сколівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) головного управління у Львівській області ознайомила присутніх із змінами в пенсійному законодавстві.

Про охорону праці та техніки безпеки повідомила громадянам Оксана Жук – начальник відділу з питань праці, охорони праці та трудових відносин.

Інформацію щодо легалізації зайнятості, проблем та перспектив надала Віра Андрейків – представник Бюро безоплатної правової допомоги.

Працюючи нелегально, особа позбавляється всіх соціальних гарантій, якими  забезпечує держава, тому працівники Сколівської РФ ЛОЦЗ систематично проводять інформаційну роботу щодо попередження тіньової зайнятості, а також зарплати  «в конвертах».

Важливо знати, що отримання заробітньої плати «в конвертах» - це відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівників, зокрема:

  • права на відпустку, у т.ч. у зв’язку з зв’язку з вагітністю і пологами;
  • права на оплату листка непрацездатності;
  • права не працювати у вихідний чи святковий день;
  • права на оплату періоду участі в екзаменаційній сесії;
  • права на виплату вихідної допомоги при звільненні з роботи;
  • права на призначення пенсійного забезпечення залежно від страхового стажу;
  • права на збільшений розмір допомоги з безробіття відповідно до заробітку за останнім місцем роботи;
  • права на отримання ваучеру на навчання особам старшим 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років;
  • права на одержання кредиту в банківських установах;
  • права на допомогу у разі отримання травми на виробництві тощо.

Подбайте про себе та своє майбутнє, адже тільки від вас залежить наявність неправомірних дій на вашому професійному шляху!!!

 

 

Лідія Дидів,

начальник відділу активної підтримки безробітних

Сколівської РФ ЛОЦЗ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора