Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День скорботи та пам'яті: Україна вшанує жертв німецько-радянської війни

Дата: 21.06.2018 12:06
Кількість переглядів: 666

? ?µ?·???»?????°?? ???????????? ?·???±???°?¶?µ???? ?·?° ?·?°?????????? "???µ???? ?????????±?????? ???° ???°??'??????: ???????°?????° ?????°?????? ?¶?µ?????? ???????µ????????-???°???????????????? ?????????? print ?????????»??????????"В Україні 22 червня вважається Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.  Президент України Петро Порошенко заявив, що священний обов’язок українців перед жертвами і героями війни - відновити цілісність держави і встановити мир в Україні.

Трагедія Другої світової війни, розв’язаної гітлерівським та сталінським режимами, опалила українців ще у вересні 1939-го, але з 22 червня 1941 року Україні судилося надовго стати великим полем бою, землею, що фактично спливала людською кров’ю. У цей скорботний день на нашу землю прийшла війна, що не оминула жодної родини, спричинила незліченні жертви, руїни та спустошення.

Українці мужньо боролися на фронтах та у підпіллі, і лише в рядах Червоної армії воювали близько 9 млн вихідців з України", і майже половина з них віддала своє життя за Вітчизну та свободу народів Європи.

Невід’ємною складовою цієї справедливої боротьби був український визвольний рух, учасники якого самовіддано боронили свою землю від нацистської навали, реалізовуючи споконвічне прагнення до державної незалежності. Вічна і світла пам’ять усім, хто поліг у битвах із загарбниками, хто загинув від терору окупантів, хто передчасно помер від ран, хвороб і голоду. Вічна слава і шана усім, хто зі зброєю в руках здолав нацизм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора