Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нашу європейськість нам доводиться захищати, і Україна має армію, яка здатна зупинити агресора – Президент

Дата: 05.10.2018 10:46
Кількість переглядів: 539

Фото без опису«Нашу європейськість нам доводиться захищати і платити високу ціну. Україна вже, нарешті, має армію, вперше з часів нашої незалежності, армію, яка здатна зупинити агресора», - наголосив Президент Петро Порошенко на зустрічі з освітянами з нагоди Дня працівників освіти.

За його словами, українська армія звільнила більшу частину окупованого Донбасу, території, що були окуповані навесні 2014 року. Українська армія локалізувала конфлікт і міцно тримає оборону на лінії фронту, захищає країну по всьому довгому периметру українсько-російського кордону, додав Президент.

Глава держави привітав присутнього на урочистостях в Маріїнському палаці Героя України Ігоря Гордійчука.

«Вітаю тут достойного сина українського народу, який після фронту, а я і досі не можу всього розповісти, як Ігор Володимирович воював і під Савур-Могилою, і під час рейдів, і яка у нього воля до життя, долучився до лав освітян. Я мав високу честь призначити його на посаду керівника Київського військового ліцею імені Івана Богуна», - сказав Президент та наголосив на важливості особистого прикладу Ігоря Гордійчука для виховання ліцеїстів.

Президент також привітав педагогів, які повернулися з війни та вирішили присвятити себе вчителюванню.

Глава держави також згадав ще одного Героя України, вихованця ліцею Андрія Кизила – українського військовослужбовця, який загинув  під час бою з угрупованнями російських окупаційних військ в промисловій зоні міста Авдіївки.

«Я бачив місце, де він загинув, і про нього сьогодні складають легенди як він боронив нашу державу», - додав Президент. Петро Порошенко звернувся до присутніх викладачів офіцера з ліцею ім. І. Богуна та з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного: «Низькій уклін вам за неосяжну любов до Вітчизни, яку ви передаєте своїм учням. Я пишаюся, що в Україні є такі лицарі, які так люблять Україну».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора