Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги мешканців: змінилась форми заяви та декларації для призначення житлових субсидій

Дата: 30.05.2018 09:41
Кількість переглядів: 803

З 1 травня 2018 року змінилась форми заяви та декларації для призначення житлових субсидій. Відтепер призначення субсидій відбувається згідно нової заяви та декларації.  Крім того, декларувати тепер необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами, автомобілі, із дати випуску яких минуло менше ніж 5 років, інші доходи. Нова форма заповнення декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії доступна за посиланням. Окрім того, додаємо детальну інструкцію її заповнення.  Заразок заяви про призначення житлової субсидії можна переглянути тут. Покрокова інструкція заповнення також додається. 

Повторно - заяву і декларацію - потрібно буде подати:

  • орендарям житла;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
  • сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
  • сім’ям, які станом на травень 2018 року мають понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.

Переважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, - загалом це приблизно 80-85% нинішніх одержувачів субсидій - як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.

Зазначимо, cтаном на 27 квітня в області одержували житлову субсидію 459 759 сімей (домогосподарств), що становить 56 % населення області. В цілому в опалювальний період підтримкою житлової субсидії було охоплено більше мільйона громадян області (середня кількість  членів домогосподарства, яким призначено субсидію складається з 3 осіб).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора