Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Грудня, 2020 р., 11:02
За 11 місяців 2020 року, із січня й до грудня, надходження громад та районів Львівської області від туристичного збору склали загалом 11 мільйонів 608 тисяч гривень. Туристичний збір за бажання призначає окремо кожна територіальна громада, його базою є вартість усього періоду проживання в готелях (мотелях, хостелах), санаторіях чи курортах. Платниками збору є, відповідно, туристи. А кошти з туристичного збору нараховують до бюджетів кожної з громад. Найбільші надходження від туристичного збору за 11 місяців припадає на Львів – 5 мільйонів 105 тисяч гривень. Решта місць розподілені таким чином:
17 Грудня, 2020 р., 10:47
Цього року завершили ремонт двох автомобільних доріг: Славське – Хащованя,  Славське –Вигода. У майбутньому вони повинні з'єднати Львівську та Закарпатську області.
16 Грудня, 2020 р., 12:41
З метою перевірки рівня готовності територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення 16 грудня 2020 року у період з 14:50 год. до 14:55 год. проводитиметься навчальне оповіщення населення м. Львова та області сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени.
16 Грудня, 2020 р., 10:49
Верховна Рада схвалила проект Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» у другому читанні та в цілому. «Цього року підготовка проекту бюджету2021 Міністерством фінансів відбувалась у принципово іншій економічній ситуації в Україні та світі. Стартовими позиціями були дефіцит бюджету 7,5% ВВП, невиконання планових показників за доходами 44 млрд грн, спалах пандемії та коронакриза. При доопрацюванні документау до ІІ читання для нас було важливо зберегти визначені Президентом та Урядом пріоритети, які були підтримані народними депутатами, і при цьому знизити рівень дефіциту держбюджету, дотримавшись принципів збалансованості та реалістичності», – зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.
16 Грудня, 2020 р., 10:47
Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року, водночас заклади зможуть оголосити на цей період канікули. Про це йдеться у листі МОН керівникам місцевих департаментів освіти і науки. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236 щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, з 8 до 24 січня 2021 року в Україні запроваджуються посилені карантинні обмеження. Так, у цей період учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.
16 Грудня, 2020 р., 10:44
15 грудня перший рейс за маршрутом «Київ – Славське» здійснив потяг Інтерсіті+ № 745/746. На цей маршрут станом на 14 грудня реалізовано 3 680 квитків – і це тільки від початкової до кінцевої станції, повідомили у Львівській залізниці. «Щоб поїхати на лижі в Карпати з Києва тепер не обов’язково гнати машину увесь день, – наголосив Юрій Холод, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації. – Достатньо вранці сісти в потяг, а вже в обід будете в горах. Зі Львова потяг заїде до Славського за 2 години. Взагалі зв’язок із Карпатами є стратегічним для туризму України. Залізничний зокрема. Тут «туристичний магніт» Львівщини – «Сколівські Бескиди», гірськолижний магніт, Славське, з великою кількістю витягів та інфраструктурою, яка дозволяє приймати одночасно тисячі туристів. Тому вкрай важливо, щоб сполучення з цими локаціями було якнайкращим».
16 Грудня, 2020 р., 10:25
20 листопада 2020 року відбулася прес-конференція щодо старту національного конкурсу «Молодіжна столиця України» та офіційно оголошено старт подачі заявок від міст для участі у конкурсі. Національний конкурс «Молодіжна столиця України» започаткований Міністерством молоді та спорту України, Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України на щорічній основі.«Молодіжна столиця України» – це щорічний всеукраїнський конкурс з відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. Завдання конкурсу полягає в узагальненні і поширенні найкращих європейських та світових практик у сфері молодіжної політики, обміні досвідом молодих людей із різних частин України, проведенні тематичних заходів упродовж цілого року задля активного залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях.
15 Грудня, 2020 р., 16:37
іністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України винесло на громадське обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС». Документ розробили з метою нормативно-правового врегулювання питань у сфері дитячого харчування із урахуванням вимог європейського законодавства. Наразі така важлива сфера як дитяче харчування належним чином не врегульована.
15 Грудня, 2020 р., 15:32
Щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби після новорічних свят, Кабінет Міністрів запроваджує по всій Україні жорсткий карантин на 17 днів - з 8 по 24 січня 2021 року (включно). Одним із пунктів таких обмежень, на вказаний період, є заборона відвідування закладів освіти будь-якої форми, крім дошкільних та спеціальних (спеціальні школи та навчально-реабілітаційні центри). ? Однак, це не означає, що освітній процес має зупинятись. Школи під час локдауну зможуть навчати дітей дистанційно. ? "Водночас департамент освіти і науки рекомендує із розумінням та всією відповідальністю поставитися до дотримання запроваджуваних карантинних заходів, адже здоров’я та життя – це найголовніша цінність людини. У зв’язку з цим та з метою скорочення тривалості віддаленого навчання пропонуємо відкоригувати терміни проведення зимових канікул. Вважаємо, що доцільно оголосити зимові канікули не раніше 04.01.2021 року", - зазначив директор депаратменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска. ? Разом з тим нагадуємо, що відповідно до п. 4 ст. 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» структура і тривалість навчального року визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою. Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів.  
15 Грудня, 2020 р., 15:29
Ввечері 15 грудня та вранці 16 грудня на дорогах Львівщини буде сильний туман та ожеледиця. Як повідомляє ДСНС Львівщини, синоптики оголосили у області штормове попередження. За даними синоптиків Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у середу, 16 грудня, у Львові та області буде хмарно, без істотних опадів. Вночі та в першій половині дня очікується туман видимістю 200-500 метрів, на дорогах ожеледиця.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора