Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині відзначили 28-у річницю виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2017 17:48
Кількість переглядів: 825

Фото без опису15 лютого в м.Сколе  відбулось  пам’ятне віче з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення  військ з Республіки Афганістан. Воїни-афганці, члени  Сколівської районної організації  «Української Спілки Ветеранів Афганістану (воїнів  - інтернаціоналістів)», представники районної влади, військового комісаріату, громадськості  поклали  квіти та лампадки  до   підніжжя пам’ятника-обеліска «Синам Сколівщини, які не повернулися з афганської війни».

Фото без описуПоминальну панахиду  за загиблими в роки війни у Афганістані відслужили о.Воломир Борис, о.Юрій Хамуляк та о.Володимир Мисів. Звертаючись до присутніх о. Володимир Борис, закликав  до проявів патрітизму, побажав колишнім військовим витримки, спокою в душі та якнайскорішого миру в Україні.

Голова Сколівської РО «Українська Спілка ветеранів Афганістану» Степан Верховинець зазначив: «Дуже прикро, що тепер, через більш як чверть століття, українці знову взяли в руки зброю і в АТО боронять Україну від агресора — Росії, керівництво якої двадцять вісім років назад посилало українців на чужу війну».

Заступник голови Сколівської райдержадміністрації  Василь Білинець додав, що цьогоріч  воїнам-афганцям було передбачено та виділено по 500 грн матеріальної допомоги.

Фото без описуЗавершено пам’ятне віче спільним  виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний,  нам Україну храни».

Як розповів член місцевої організації воїнів-афганців Степан Шустик, напередодні віче вони вшанували пам’ять та помолилися на    могилах своїх побратимів Івана Фединишина з м. Сколе, Віктора Коваля з смт. В.Синьовидне, Михайла Фединяка з с. Н.Рожанка, Михайла Каплака з с. Ямельниця, Любомира Лапинського з с. Криве, героя Небесної Сотні Олега Ушневича та загиблих воїнів АТО Володимира Гриціва з с. Волосянка, Володимира Берези з с. Тухолька, славчан Сергія Супруна та Любомира Кузьміна. Поставити гвоздики та запалені лампадки також на могилах померлих воїнів-афганців, які брали активну участь у будівництві пам’ятного знака воїнам-афганцям в райцентрі  -  Степана Хомина з м. Сколе, Віктора Іваниковича з с. Козьова, Михайла Лесіва з с. Н.Рожанка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора