Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині вшановано пам'ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2017 16:15
Кількість переглядів: 778

Фото без описуСьогодні, 27 січня,  в м.Сколе  відбувся мітинг-реквієм «Скорботна свічка пам’яті святої», присвячений  Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

Учасники заходу  вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання.

Священнослужителі о.Віктор Коцеміра  та о.Володимир Мисів відслужили  поминальну Панахиду за всіх жертв, які загинули в концтаборах,  а присутні запалити свічки памяті.

 Вчитель історії Сколівської академічної гімназії Володимир Тарасов   нагадав  присутнім про трагічну сторінку історії, яка  повинна   стати уроком та попередженням для наступних поколінь.

 Завершено  пам’ятний захід спільним виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни!»

На завершення мітингу-реквієму присутні поклали  запалені  лампадки  до підніжжя  памятного знаку Борцям за волю України.

Довідково: Генеральною асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року прийнято  Резолюцію № 60/7, в якій йдеться: «Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість». Саме цей документ оголосив 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту.

В Україні на державному рівні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту щорічно відзначають з 2012 року відповідно до постанови Верховної ради України від 5 липня 2011 року № 3560-VI «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора