Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про деклараційну кампанію 2017 року

Дата: 23.02.2017 16:06
Кількість переглядів: 695

Фото без описуНещодавно  фахівці   Сколівського відділення  Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській  області під час зустрічі із  трудовим колективом Сколівського  військового лісгоспу  обговорили   податкові   новини 2017  року.  Як  було повідомлено, з 1  січня  розпочалась  деклараційна кампанія  2017 року.  Положеннями Податкового кодексу визначено обов’язок  платника податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію, а також сплатити з таких доходів податок та військовий збір.   Тобто, громадяни, які отримували у минулому 2016 році доходи не від податкових агентів, зокрема, від здавання житла в оренду, надання послуг репетиторства іншим громадянам, отримали іноземний дохід (робота за кордоном) тощо зобов’язані до 1 травня цього року, надати податкову декларацію в якій відобразити суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом звітного року податку та податкового зобов'язання.   Податковим  кодексом також передбачено  право на реалізацію  податкової знижки на навчання, страхування, іпотечне кредитування. Причому із 1 січня 2017 року  обмеження  на  податкову  знижку  за навчання знято. Тобто  вся сума сплачених  коштів за навчання  у 2017 році ввійде у розрахунок  коштів які  будуть повернені платнику.  За 2016 рік   сума обмеження становила 1930 гривень на місяць.

Також під час зустрічі окрема увага була приділена питанню підвищення розмірів заробітних плат та легалізація найманої праці, було звернуто  увагу присутніх на санкції, передбачені за порушення виплати заробітної плати, зокрема у разі виявлення порушень мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

 В ході  зустрічі  учасники заходу  адресували податківцям низку запитань щодо порушених тем, на які отримали  лаконічні відповіді.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора