Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома роботодавців!

Дата: 30.01.2017 15:02
Кількість переглядів: 688

Фото без описуНаголошуємо! Розмір заробітної плати не може бути меншим за мінімальний, що передбачено ст.8. Закону України від 21.12.2016 № 1801-VIІІ «Про Державний бюджет України на 2017 рік», а саме: ·         у місячному розмірі: з 1 січня – 3200 гривень;·         у погодинному розмірі: з 1 січня – 19,34 гривні.

Мінімальна заробітна плата ? це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці (ст. 95 Кодексу законів про працю України).

 Прожитковий мінімум для працездатних осіб у 2017 році становить (ст.7 Закону України від 21.12.2016 № 1801-VIІІ «Про Державний бюджет України на 2017 рік»): з 1 січня - 1600 гривень, з 1 травня – 1684 гривні, з 1 грудня - 1762 гривні.

Виплата заробітної плати працівникам здійснюється у першочерговому порядку. Всі інші платежі підприємство провадить після виконання зобов’язань щодо оплати праці (ст. 15 Закону України «Про оплату праці»).

Своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть залежати від здійснення інших платежів та їх черговості (ст. 24 Закону України «Про оплату праці»).

Час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від двох  третин  тарифної  ставки  встановленого працівникові розряду (окладу) (ст.113 Кодексу законів про працю України).

Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів – представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата  (ст. 115 Кодексу законів про працю України»).

Служба зайнятості пропонує!

Отримати компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов´язкове державне соціальне страхування за умови створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних. Згідно зі статтями 26 і 27 Закону України «Про зайнятість населення», роботодавці, які створюють нові робочі місця, мають можливість отримати компенсацію витрат зі сплати єдиного соціального внеску за рахунок коштів Фонду загальнообов´язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Компенсація надається за умови, що вони:

є юридичними або фізичними особами, що створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них  за скеруванням центру зайнятості безробітних з числа осіб, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці,  або

є суб’єктами малого підприємництва, які на новостворені робочі місця  в пріоритетних галузях економічної діяльності працевлаштовують безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості.

  не мають заборгованості зі сплати страхових внесків;

 не є  банкрутами і проти них не  порушена справа про банкрутство.

Підставою для надання компенсації є подані до центру зайнятості:

заява (довільної форми);

довідка (визначеної Порядком компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов´язкове державне соціальне страхування, затвердженим постановою КМУ від 15.04.2013 №347 форми)

Компенсація виплачуватиметься упродовж 12 місяців з дня працевлаштування особи, при цьому термін забезпечення роботою працівника повинен бути не меншим як два роки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора