Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини "Сколівського бюро правової допомоги"

Дата: 27.02.2017 14:35
Кількість переглядів: 755

Фото без опису«Рівні права-рівні можливості»

Нещодавно головний спеціаліст відділу «Сколівське бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Христина Климух провела в приміщенні бюро для громадян з оcобливими потребами міні-лекцію на тему: «Рівні права-рівні можливості». Лекція стосувалася трудових прав людей з особливими потребами.

На лекції спеціаліст наголосила на гарантіях, що надаються працівникам з обмеженими фізичними потребами. Фахівець бюро розповіла про тривалість щорічної основної відпустки для працівника з особливими потребами, про залучення до роботи в нічний час, та до надурочних робіт, про переведення працівника з особливими потебами на легшу роботу за його бажанням. Також під час лекції фахівець бюро повідомила, що громадянин, який не досяг пенсійного віку, не працює, але бажає працювати, має право бути зареєстрованим у державній службі зайнятості як безробітний.

«Роль децентралізації для регіонального розвитку»

На таку тему відбувся семінар у приміщенні Підгородецької сільської ради. Учасниками його були працівники сільської ради та соціальної інфраструктури села. Даний захід організувала та провела заступник начальника відділу «Сколівське бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віра Андрейків. Спеціаліст бюро розповіла про основні засади децентралізації; про країни, які нещодавно пройшли через таку реформу; коли почалася децентралізація в Україні, як відбувається, де ми є, навіщо об’єднувати громади, і як ці зміни вплинуть на регіональний розвиток. Варто зауважити, що присутні хотіли почути про переваги децентралізації. Після завершення інформаційної частини працівник бюро провела прийом громадян.

Шановні читачі нагадуємо, що з першого вересня у Скольому працює бюро правової допомоги. Ви можете безкоштовно отримати консультації за адресою: м.Сколе, майдан Незалежності, 9. Фахівці бюро приймають громадян з 8.00 до 17.00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора