Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Аматорські колективи Сколівщини представили творчу програму в Кам'янка-Бузькому районі

Дата: 06.11.2017 13:06
Кількість переглядів: 794

В неділю, 05 листопада,  аматорські колективи Сколівщини в рамках проведення І обласного Етнофестивалю гостинності представили художню самодіяльність району у  м.Кам'янка-Бузька. Від пишних буйних Карпатських гір, широких ясних полонин, від щирих сердець бойків перший заступник голови Сколівської райдержадміністрації Ярослав Лепісевич та начальник відділу культури райдержадміністрації Оксана Бренич передали голові Кам'янка-Бузької  райдержадміністрації Володимиру Кириличу  запашний коровай та фотоальбом “Дивосвіт Сколівщини” на згадку про етнофестиваль.

-Дорогі мешканці Кам’янеччини. Сердечним вітанням від Сколівщини, від Бойківщини хочу вас привітати з 99-ю річницею створення Західно-Української Народної Республіки та з першим обласним етнофестивалем гостинності. Хочу побажати вам міцного здоров’я, натхнення, сонячного безхмарного неба. Щоб ніколи чобіт окупанта не топтав нашу землю, землю вільної незалежної української держави. І хочемо подарувати вам концертну програму, передати наші традиції, наші звичаї – Сколівщини, Бойківщини в знак нашої співдружності. А всім глядачам бажаю зарядитися енергією, позитивом, відпочинком і гарними спогадами про цей святковий вечір, – сказав Ярослав Лепісевич.

Творчі колективи Сколівщини вітали славних кам’янчан, вітали нескорену землю Романа Шухевича, що породила митців, поетів, публіцистів, Народних і Заслужених артистів. Бо тут святині вічні, древні, підносять душу до Творця. Артисти побажали молитись, діяти, творити, темряву світлом просвітити на благо миру і добра.

Мистецьку палітру презентували: соло на сопілці Олег Допілко, солісти Юрій Кащук,  Василина Жалівців, Роман Рудюк, Микола Левків,  народний ансамбль пісні і музики “Плай” Народного дому селища Славське (керівник Іван Цуцей), гурт “Беркут” Народного дому “Каменяр” села Тухля, вокальний ансамбль “Елегія” музичної школи села Козьова (керівник Надія Багрінець), чоловічий квартет Народного вокально-інструментального ансамблю “Бескид” (керівник Микола Мих) районного Народного дому “Бескид” (директор Світлана Сличко).

Сколівську школу мистецтв під керівництвом Володимира Крушельницького представляв гурт “Ретро-модерн Сколе”, звучали авторські пісні Любомира Пасічника.

Листопадовому чину бала присвячена в’язанка стрілецьких пісень у виконанні чоловічого тріо Народного дому селища Славське (керівник Руслан Бечкало). Зворушила публіку пісня “Чорна гора”.

Хореографічними композиціями глядачів привітав Народний танцювальний колектив “Водограй” Народного дому села Гребенів (керівник Олександра Кінаш).

“Найбільша цінність держави, її сила – це народ, а народ – це і є сила. Згуртований народ – це непробивна, нездоланна міць. А єдність всіх людей в боротьбі за праве діло – це ще більше могуття, яке неможливо здолати”, – звучали слова ведучих Юрія Шила та Галини Волос. – “В цьому ми могли пересвідчитись на 23-й річниці незалежності України, коли горді, волелюбні українці  повстали на майдані в столиці України за свою честь, гідність і свободу. І тоді від пострілів влади полетіли Ангели в Небо…

На фоні дримби на сцену вийшли: князь Святослав (Юрій Василів), якого прах княжий упокоївся на Опорі, недалеко від Сколього; Олекса Довбуш  (Юрій Шило); Захар Беркут (Василь Змінчак). Це із сивої давнини крізь віки прорікали до нас, до українського народу, до потомків наші пращури. Закликали берегти святу Україну, воздвигнути її високо на славу Божу, на прославу українського народу, не допускати провопролиття, держатися разом, щоб ніяка сила нас не здолала.

Україно! Вставай на коліна,

Та до Бога молитву неси, 

Бо без Нього – суцільна руїна,

Бо без Нього немає краси!

Україна – єдина країна, 

Не шматуйте її, не трощіть. 

Ми не Захід і Схід, ми – РОДИНА! 

Ми не Північ і Південь ми – РІД!

Від громади Кам'янка-Бузького  району Володимир Кирилич щиро подякував сколівчанам: “Дякую вам за прекрасний концерт. Те, що ми сьогодні тут почули, те, що ми побачили, було надзвичайно талановито, надзвичайно щиро і просто красиво. Дякуємо вам за такі теплі життєві миттєвості, які ми сьогодні відчули завдяки вам. Бажаю міцного здоров’я, щоби доля життєва подарувала вам багато тепла, радощів і благополуччя. Від сьогодні ви наші друзі. Слава вам і слава Україні!”. У залі довго не змовкали аплодисменти глядачів.

За матеріалами Кам'янка-Бузької  РДА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора