Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Акція «16 днів проти насильства»,

Дата: 09.11.2017 12:42
Кількість переглядів: 1019

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої  проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Протягом 16 днів заходи з попередження насильства над дітьми в усіх його проявах, над жінками, над людством в цілому проходять і в загальноосвітніх навчальних закладах району. Метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Проведені заходи стануть приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприятимуть вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги  до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора