Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗВЕРНЕННЯ Публічного акціонерного товариства «Львівобленерго» до представників місцевої влади, вчителів, священників, батьків, до всіх мешканців Львівської області

Дата: 31.03.2017 12:10
Кількість переглядів: 677

Шановні краяни! В нашій області існує тенденція зростання травматизму серед населення, в тому числі і дітей від ураження електричним струмом. Гинуть і отримують електричні травми і дорослі і діти. Електротравми отримують як в побуті, так і на лініях електропередавання напругою 0,4-110 кВ і на підстанціях. За відсутності інформації про нещасні випадки у побуті, ми зупинимось лише на електричних травмах на обладнанні електричних ліній і електропідстанцій.

Основними характерними причинами при яких гинуть мешканці Львівщини є:

крадіжки кольорового металу, як на повітряних лініях електропередавання, так і на електропідстанціях;

самовільне проникнення в електроустановки;

доторкання до обірваних проводів.

Громадяни, які загинули на електрообладнанні при спробі крадіжки не збагатились, не скористались кольоровим металом, а принесли горе і страждання своїм рідним і близьким. Подумайте, чи варто ризикувати своїм життям і здоров’ям заради декількох гривень. Крім цього приймальники кольорового металу попереджені силовими структурами про надання обов’язкової інформації на тих громадян, котрі здають електричні проводи, кабелі та інші деталі від електроустаткування.

Ще одна суттєва деталь: крадій енергетичного обладнання призводить до вимкнення від електроенергії цілі села або район на тривалий період часу.

Шановні краяни! Будьте обережні при знаходженні поблизу електричних установок. Вам необхідно знати і пам’ятати, що електроенергія є невидима, вона не має ні кольору, ні запаху і тому завжди треба вважати, що будь-який електричний пристрій (трансформатор, роз'єднувач, шина, провід, кабель,) знаходиться під напругою і є небезпечним для Вашого життя і здоров'я. Дія електричного струму на організм людини призводить до смерті або каліцтва на все життя.

            ШАНОВНІ КРАЯНИ! НЕ НАБЛИЖАЙТЕСЬ ДО ОБІРВАНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ ПРОВОДІВ БЛИЖЧЕ 8 МЕТРІВ, ДО ТРАНСФОРМАТОРІВ, КАБЕЛІВ, РОЗ’ЄДУВАЧІВ І ВВАЖАЙТЕ, ЩО ВОНИ ЗАВЖДИ ЗНАХОДЯТЬСЯ ПІД НАПРУГОЮ!

            НЕ ВИКОНУЙТЕ САМОВІЛЬНО РОБОТИ В ЕЛЕКТРОУСТАНОВКАХ!

При виявленні Вами обірваних чи провислих проводів, пошкоджених та нахилених опор,  пошкоджених кабельних ліній, не закритих на замок дверей електропідстанцій: -терміново повідомляйте про ці випадки службу ПАТ «Львівобленерго»  

за тел. 0800-50-15-68;

організуйте охорону місця і обмежте доступ до обірваного проводу, пошкодженого електрообладнання до приїзду оперативно-виїзної бригади ПАТ „Львівобленерго”;

при необхідності викликайте швидку медичну допомогу за тел. 103.

З метою запобігання виникненню пожежної небезпеки поблизу об’єктів енергетики, наголошуємо  про недопущення спалювання  трави, стерні  чи сухого листя  на сільськогосподарських угіддях  та в лісових масивах, особливо в охоронних зонах ліній  електропередач та поблизу  трансформаторних підстанцій . Оскільки   це може  призвести до займання дерев’яних опор,  пошкодження обладнання  підстанцій та  викликати,  як  припинення електропостачання,  так і безпосередню загрозу  для життя та здоров’я  людей.

Адміністрація ПАТ «Львівобленерго»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора