Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні жителі Сколівщини! В природі усе влаштовано розумно і раціонально!

Дата: 06.04.2017 11:37
Кількість переглядів: 656

Пам’ятайте: кожен акт підпалу – це є злочин проти світу природи!  Скрізь, де пройшов вогонь, не буде колишнього різнотрав’я. У нашому кліматі трава перегниває за зиму і не є перешкодою для молодої порості. А під час випалювання гинуть насіння рослин і самої трави над поверхнею землі, на землі і насіння під землею. Територію, що звільнилася, захоплять бур’яни.   Трав’яні пожежі призводять до значного зниження родючості ґрунту.

При випалюванні трави гине уся корисна мікрофлора ґрунту, знищуються багато комах та живих організмів, зокрема й такі як сонечка, туруни дощові черв’яки й інші, що винищують різних шкідників саду і городу, беруть участь в процесі утворення ґрунту. Для дощових черв’яків зайвої сухої трави не буває. Вони дружно і швидко її переробляють, перетворюючи на цінне добриво, вносячи його в глибину ґрунту до коренів рослин.

         При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі тварини, що живуть в сухій траві та на поверхні ґрунту: плазуни, земноводні, новонароджені зайчата та їжачата. Випалювання сухого травостою викликає загибель кладок і місць гніздових птахів таких як кряква, чирок-тріскунок, чайка, кропив’янка, бекас, очеретяна і звичайна вівсянки, польовий, лісовий і чубатий жайворонки, луговий коник. Гніздовий період цих птахів починається у березні.

На місці підпалу нормальне життя рослин, комах та тварин відновлюється лише через 5-6 років, а часто не відновлюється НІКОЛИ! Крім того: їдкий дим від спалювання трави шкідливий для людей. Особливо чутливі до нього алергіки та астматики. До того ж в сухій траві часто таїться сміття, небезпечне для спалювання: пластикові пляшки, пакети. Відбувається забруднення повітря важкими металами.

Суха торішня трава – не сміття, а безцінне живлення, житловий будинок, притулок, умови для життя, створені самою природою!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора