Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Верецькому перевалі віддали шану січовикам Карпатської України

Дата: 03.04.2017 10:42
Кількість переглядів: 627

Фото без описуУ суботу, 1 квітня, на Верецькому перевалі відбулися заходи, приурочені до 78-річчя проголошення незалежності Карпатської України та розстрілу карпатських січовиків, які її захищали.

На перевалі відбулось урочисте віче, до меморіалу поклали квіти та запалили лампадки у пам'ять про загиблих патріотів.

«Сьогодні на цьому місці ми маємо усвідомити, що нам нема чого посипати голову попелом за нашу новітню історію, нема чого хилити голову перед нашими ворогами. Бо маємо кому, ким і чим боронити рідну землю. І тут, саме на цій землі ми маємо сказати, що кожен з нас зробить все щоби ми були єдині. Кожен з нас зробить все, аби ні клаптика української землі не було віддано ворогу. А те, що сьогодні окуповане – повинно повернутися в лоно матері-України. Бо саме за це загинули тут січові стрільці. І саме за це стоять зараз наші воїни на Сході» – зазначив у своєму виступі голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Фото без описуТакож уже цього року, до Дня героїв, 14 жовтня, на цьому місці має постати монумент загиблим січовикам, зараз на перевалі тривають підготовчі роботи.

Нагадаємо, минулого року на межі Закарпатської та Львівської областей перепоховали останки п’яти вояків Карпатської України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора