Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Програма енергозбереження Сколівщини

Дата: 22.02.2017 10:19
Кількість переглядів: 815

На сесії Сколівської районної ради, яка відбулася 16 лютого 2017 року за поданням відділу розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства та капітального будівництва Сколівської райдержадміністрації, була прийнята Програма енергозбереження Сколівщини на 2017-2020 роки, на реалізацію якої в 2017 році передбачено з районного бюджету 250 тис.грн.

Програма енергозбереження для населення Сколівщини на 2017 – 2020 роки є спеціалізованою програмою, орієнтованою на підвищення ефективності та зменшення обсягів використання енергетичних ресурсів населенням та скорочення витрат на утримання та експлуатацію житла. Програма враховує відповідні положення Закону України «Про енергозбереження» Стратегію розвитку Львівської області на період до 2020 року і є логічним продовженням політики реалізації завдань обласної Програми енергозбереження для населення на 2017 – 2020 роки.

У рамках реалізації обласної Програми енергозбереження для населення на 2017 – 2020 роки в Україні розроблено ефективний механізм стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів. Суть цього механізму полягає в тому, що обласний бюджет відшкодовує позичальникам Сколівського району частину відсоткової ставки у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та на впровадження заходів, орієнтованих на використання альтернативних джерел енергії, а саме 15%, також 5% відшкодовує районний бюджет, що разом с складає 20%.

Відшкодування відсотків за кредитами здійснюється на впровадження таких енергозберігаючих заходів:

  • встановлення обладнання, для роботи якого використовується альтернативна енергія;
  • утеплення зовнішніх стін будинків, підвальних приміщень, горищ покрівель та фундаментів;
  • встановлення рекуператорів тепла;
  • встановлення та заміну вікон, віконно-балконних конструкцій з енергозберігаючим двокамерним склопакетом;
  • встановлення та реконструкцію електроопалення за енергозберігаючими технологіями;
  • встановлення та реконструкцію індивідуальних систем опалення, у тому числі з використанням альтернативних до природного газу джерел енергії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора