Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В перший тиждень призовної компанії зі Сколівщини призвано 9 юнаків

Дата: 18.04.2017 10:14
Кількість переглядів: 888

11 та 12 квітня 2017 року в Сколівському районному військовому комісаріаті відбулися урочисті проводи юнаків до лав Збройних Сил України.Так в перший тиждень призовної компанії було призвано 9 юнаків, одних з найкращих представників сучасної молоді. Зокрема пішли служити у військо Ціздин Андрій Миколайович (1993 р.н., с. Долинівка), Зозуляк Іван Іванович (1997 р.н., с. Лавочне ), Буричка Іван Іванович (1995 р.н., с.Жупани), Погарський Віталій Володимирович (1995 р.н., смт.Славське), Мадяр Володимир Ярославовович (1997 р.н., с.Верхнячка), Пушкар Святослав Ярославович (1997 р.н., с.Тухля), Карпій Павло Степанович (1996 р.н., с.Гребенів), Гурч Андрій Йосипович (1997 р.н., с.Сможе), Флюдович Микола Степанович (1996 р.н., с.Орява).

На урочистостях були присутні військовий комісар Сколівського РВК підполковник Лужняк М.В., заступник голови Сколівської РДА Білинець В.Я., отець Володимир Борис, голова сільської ради с.Жупани Євчинець В.А., голова сільської ради с.Тухля Ткачик А.Х., секретар сільської ради с.Орява Мигович О.В.
Військовий комісар Сколівського РВК підполковник Лужняк М.В. наголосив , що призовники будуть проходити військову службу в пунктах постійної дислокації і не залучатимуться до виконання завдань в рамках проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, подякував батькам за правильне виховання синів.Також підполковник Лужняк М.М. повідомив присутніх про строки на які призиваються юнаки - це до 18 місяців , якщо в призовника є вища освіта тоді до 12 місяців.
Отець Володимир Борис помолився та благословив призовників.
п.Білинець В.Я. наголосив , що на сьогоднішній день військова служба в Збройних Силах України та інших військових формуваннях є державною службою особливого характеру. Вона полягає в професійній діяльності придатних до неї за станом здоров'я та віком громадян України, насамперед пов'язаній із захистом Батьківщини. Перевагою є те, що під час проходження військової служби зараховують громадянам у загальний стаж роботи, стаж роботи за фахом, а також у стаж державної служби.
Дуже приємно було бачити присутніми представників органів місцевого самоврядування (голову сільської ради с.Жупани Євчинець В.А., голову сільської ради с.Тухля Ткачик А.Х., секретаря сільської ради с.Орява Мигович О.В.) на цих заходах, які для своїх односельчан дали настанови до служби та побажали гідно та сумлінно виконувати свій війсь­ковий обов’язок перед Батьків­щиною, вміло володіти бо­йовою технікою та озб­роєн­ням, завоювати повагу команди­рів та товаришів до себе.
На жаль інші представники органів місцевого самоврядування не вважали за потрібне прибути на урочистості, присвячені відправці у військо їхніх жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора