Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для домогосподарств Львівщини, які переходять на автономну електрику, діє «зелений тариф»

Дата: 09.11.2017 10:04
Кількість переглядів: 562

Фото без описуУкраїнці все частіше переходять на автономну електрику. Цьому сприяє не лише поширення сонячних систем у світі, але і введення «зеленого» тарифу, який зменшує термін окупності установок.

«Зелений» тариф для домогосподарств – спеціальний тариф для приватних споживачів, за яким закуповується електрична енергія, вироблена на об'єктах електроенергетики: з енергії сонця, що вмонтовані на дахах та/або фасадах домогосподарств, та з енергії вітру.

Для сонячних станцій величина «зеленого» тарифу становить -  18,09 Євроцент/кВт?год, для вітрових - 11,63 Євроцент/кВт?год.

Першим кроком до отримання «зеленого» тарифу є закупівля та монтаж сонячної системи у домогосподарстві. Опісля власник домогосподарства повинен подати заяву-повідомлення та схеми підключення до Обленерго, а відтак узгодити електропостачальником схему підключення. Наступним кроком стане отримання рахунку від Обленерго на оплату послуг з облаштування вузла обліку, його встановлення та введення в експлуатацію. Завершальним етапом буде підписання угоди про купівлю-продаж електричної енергії.

Нагадаємо, що побутовий споживач має право на встановлення у своєму приватному домогосподарстві генеруючої установки, призначеної для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання, величина встановленої потужності якої не перевищує 30 кВт, але не більше потужності, дозволеної до споживання за договором про користування електричною енергією, та має право продавати енергопостачальнику таку енергію за «зеленим» тарифом в обсязі, що перевищує місячне споживання електроенергії приватним домогосподарством.

Не потрібна ліцензія, не потрібно виконувати вимоги відносно «місцевої складової», встановити власну електростанцію і продавати електроенергію за «зеленим» тарифом може любий споживач електроенергії. Порядок продажу та обліку такої електроенергії, а також розрахунків за неї затверджується національною комісією, що здійснює державне регулювання  у сфері енергетики.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора