Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині стартував проект Світового банку з працевлаштування малозабезпечених безробітних

Дата: 21.06.2017 10:04
Кількість переглядів: 633

Фото без описуНа Львівщині розпочали втілювати пілотний проект щодо виведення малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності під назвою «Рука допомоги».

Про це сьогодні, 20 червня, повідомили під час прес-брифінгу координатора проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" з боку Світового банку Катерини Петрини, голови Львівської ОДА Олега Синютки та директора Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталія Музиченка.

«Дуже важливо, що на Львівщині реалізовується пілотний проект, який  дає можливість безробітним, а особливо внутрішньо переміщеним особам, отримати нові можливості для започаткування власного бізнесу і для реалізації себе як особистості», - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Суть проекту – створення з використанням міжнародного досвіду нових механізмів повернення на ринок праці довготривалих безробітних, які сьогодні отримують від держави допомогу, та людей, яким довелося покинути зону конфлікту на Сході країни.

«Мета проекту – активізувати людей, дати їм можливість вийти зі скрутного становища і не забути про те, що є люди, які потребують допомоги», - зазначила представник Світового банку в Україні Катерина Петрина.

Крім того, передбачається активізація вже діючих інструментів працевлаштування, зокрема громадських робіт та фінансового стимулювання роботодавців. Серед нових механізмів, які успішно зарекомендували себе в розвинених країнах, у межах проекту «Рука допомоги» малозабезпеченим безробітним надаватимуть безвідсоткову фінансову допомогу на відкриття власної справи.

Очікується, що середній розмір безвідсоткової поворотної фінансової допомоги на відкриття власного бізнесу становитиме близько 60 тис гривень.

Окрім того, після затвердження заявок та бізнес-планів комісією, створеною при Львівській ОДА, вчорашні безробітні отримають оплату рахунків на обладнання та матеріали, які необхідні для відкриття власної справи. При цьому нові підприємці зможуть отримувати безкоштовні консультації з юридичних та податкових питань.

Зараз у Львівській області 14 осіб працевлаштували, а 7 – залучили для участі в оплачуваних громадських роботах. Комісія з реалізації пілотного проекту, створена  розпорядженням голови Львівської ОДА, розглянула перші сім заяв на отримання фінансової допомоги для відкриття власної справи.

Нагадаємо, що проект «Рука допомоги» реалізується Міністерством соціальної політики України за сприянням Світового банку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора