Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Візьми дитину у свою родину, або як стати патронатним вихователем!

Дата: 15.09.2017 09:54
Кількість переглядів: 771

Фото без описуУ середу, 13 вересня,  у Сколівському центрі зайнятості відбувся  круглий стіл на тему: «Здійснення патронату над дитиною», з метою проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи щодо постанови КМУ від 16.03.2017 року. – «Деякі питання здійснення патронату над дитиною», а також обговорення нової форми тимчасового влаштування дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. До заходу були запрошені керівники соціальних служб району для надання кваліфікованої, фахової консультації всім запрошеним учасниках з числа безробітних Сколівського РЦЗ. Розпочала захід директор Сколівського РЦЗ Іванна Тимоцко, оголосивши головну мету круглого столу - а саме:  створення та діяльність патронатної сім’ї. Адже лише у нашому районі 36 діток вже чекають на можливість виховання у хорошій родині. Юрій Кузейків - начальник Центру соціальних служб сім’ї та молоді Сколівської РДА детально роз’яснив присутнім суть поняття «патронатна сім’я», головні вимоги, права та обов’язки, котрі мають претенденти на статус патронатного вихователя.

Доповідь супроводжувалась цікавою презентацією, що пожвавлювала жваву дискусію з аудиторією. Провідний фахівець Управління у справах дітей опіки та піклування Ростислав Коциба, відзначив всі переваги патронатного виховання, а це зокрема, серйозне випробовування для недобросовісних батьків, в котрих в майбутньому можуть забрати дітей і можливість для самої дитини набути важливих соціальних вмінь та навичок, котрих так часто бракує діткам в проблемних родинах. А також поділився з присутніми практичним досвідом, та розповів про умови та обставини в яких іноді проживають діти.
Представник відділу освіти – Роман Лесишин відзначив, що, відділ освіти проведе широку інформаційну кампанію з метою інформування освітян, на робочих зустрічах, нарадах, та батьків – під час проведення батьківських зборів, про всі умови Постанови КМУ № 148 від 16.03.2017 року «Деякі питання здійснення патронату над дитиною», оскільки перевагу в кандидати на патронатного вихователя мають особи з педагогічною освітою, або ті, що мають досвід роботи в освітянських та соціальних закладах. Галина Войтко – представник Управління соціального захисту населення, ознайомила аудиторію з Порядком оплати послуг патронатного виховання, наголосила на всіх деталях та відзначила всі фінансові аспекти існування патронатної сім’ї.
Заступник директора Ірина Тренич в ході жвавої дискусії, що виникла після проведення круглого столу закликала не бути байдужими та допомогти дітям, котрі опинились в складних життєвих обставинах відчути, що означає жити в хорошій родині. Варто також відзначити, що організована зустріч, вже має свої результати, оскільки дві особи вже виявили бажання стати патронатними вихователями. Сподіватимемось, що бажаючих взяти участь в проекті стане більше!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора