Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

21 березня на Львівщині стартує АКЦІЯ «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017»

Дата: 17.03.2017 09:47
Кількість переглядів: 676

Поряд з початком лісокультурних робіт лісівники Львівщини вже протягом 12 років поспіль, під егідою Державного агентства лісових ресурсів України, проводять акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Усі бажаючі отримують додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до процесу садіння дерев.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017» проводиться з 21 березня (Міжнародний день лісів) по 15 квітня (День Довкілля).
Учасниками Акції є учнівська та студентська молодь, представники громадських організацій, громадськості, органів влади, засобів масової інформації.
Головною метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.
Лісівники з неабияким завзяттям організовують та проводять заходи з посадки лісу, озеленення та благоустрою парків, алей, територій навчальних закладів, сіл, міст районів. Крім головного заходу Акції – створення лісових насаджень, будуть проводитись інформаційно - роз’яснювальні заходи: уроки знань про ліси, пізнавальні екскурсії, зустрічі з учнівською та студентською молоддю та різноманітні конкурси.
З цією метою розроблено узагальнений «План проведення заходів підприємствами Львівського ОУЛМГ у рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Слід відзначити, що лісівникам суттєву допомогу у реалізації цих заходів надають учні та вчителі шкільних лісництв, а також небайдужі громадські активісти.
У рамках Акції заплановано:
- посадка лісів за участі громадськості, учнівської молоді, представників органів влади та ЗМІ (на площі близько 200га буде висаджено понад 120тис. шт. саджанців);
- озеленення територій шкіл, міст, сіл районів, доповнення породного складу парків та алей;
- проведення майстер-класів з садіння лісу, живцювання, щеплення деревних порід, посіву лісового насіння на базі держлісгоспів області;
- проведення виховних годин для учнів молодших класів та лекцій на природоохоронну тематику у 100 школах області;
- проведення конкурсів для шкільної молоді на кращий малюнок і твір за темою «Людина і ліс» на рівні державних лісогосподарських підпрємств;
- проведення обласного конкурсу на краще шкільне лісництво;
- проведення місцевих Акцій «Отчий ліс», «Посади калину – символ України».
Під час Акції передбачається проведення наступних заходів:

- весняна посадка лісу на площі 1250 га (для посадки планується використати 9 млн. сіянців основних лісоутворюючих порід);
- посів у лісових розсадниках на площі 10га;
- упорядкування територій 150 лісництв після осінньо-зимового періоду;
- упорядкування 19 рекреаційних пунктів вздовж автодоріг загальнодержавного значення;
- упорядкування 36 зон короткотермінового відпочинку;
- розвішування 700 шпаківень в лісах області;
- упорядкування 20 мурашників;
- прибирання міських, сільських парків та скверів на площі 30 га;
- очищення від сміття берегів протяжністю 18км;
- розчищення і упорядкування 50 джерел;
- ліквідація понад 100 стихійних сміттєзвалищ.

Більш детально з основними заходами Акції, часом і місцем посадки, можна ознайомитись у «Орієнтовному плані проведення заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках – 2017» підприємствами Львівського ОУЛМГ», який розміщено на сайті обласного управління.
2017_Plan_Akcii
Плани заходів Акції також будуть розміщені на сайтах державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ. Щоб долучитися до заходів Акції необхідно звернутися безпосередньо до лісгоспу або до обласного управління.
Щороку участь у заходах Акції беруть все більше й більше людей, адже це додаткова можливість ознайомитись з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до приємного процесу садіння дерев.
Висловлюємо надію, що проведення Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017», відзначення Міжнародного дня лісів та Дня Довкілля приверне увагу кожного громадянина до нашого спільного завдання – зберегти й примножити природні багатства рідної Землі.
Лісівники Львівщини запрошують Вас долучитись до заходів Акції і посадити своє дерево!

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора