Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ситуацію, що склалась в районі у зв'язку з льодоходом, обговорили на комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 04.02.2017 09:33
Кількість переглядів: 653

В п’ятницю, 3 лютого,  під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  за участю заступника начальника управління – начальник відділу ІТЗ та О ГУ ДСНС у Львівській області –  Ярослава Гуцала, заступника голови Сколівської районної ради –  Юрія Допілка; начальника ЛВДС «Сколе» філії МН «Дружба» ПАТ Укртранснафта», представників лісогосподарських підприємств та   філії «Сколівський райавтодор».

Під час засідання заслухано питання  про ситуацію, яка виникла 03.02.2017 року, внаслідок підвищення температури повітря та опадів у вигляді дощу, на річках Сколівського району утворилися затори льоду. Зокрема, затори льоду утворились на річках в с. Опорець, с.Лавочне, с.Тернавка, с.Головецько, с.Тухля та смт.Славське.

Заслухавши доповідачів, з метою запобігання та оперативного реагування, комісія вирішила:

Ситуацію, яка склалася 03 лютого 2017 року внаслідок підвищення температури повітря та опадів у вигляді дощу, на річках населених пунктів с.Опорець, с.Лавочне, с.Тернавка, с.Головецько, с.Тухля та смт.Славське Сколівського району визначити як некласифіковану подію.

Також затверджено склад районного Штабу керівництва з ліквідації можливих  надзвичайних ситуацій, пов’язаних із підтопленням території району внаслідок  льодоходу, повені та паводків у 2017 році та створено  оперативні групи для уточнення ситуації безпосередньо   на місцях, де існує загроза підтоплення житлових будинків.

Головам  Славської селищної, Лавочненської, Опорецької, Тухлянської та Головецької сільських рад доручено:

 - вести постійний моніторинг ситуації  на річках де виникли затори льоду;

 - організувати проведення інформування населення діям під час загрози та проходження льодоходу, повені та паводків.

Окрім цього, рекомендовано при загрозі та проходженні льодоходу, паводку (повені) в органах місцевого самоврядування організовувати цілодобове чергування працівників із числа керівного складу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора